Cześć, jest godzina 10:38 - piszę właśnie teraz, bo dziś mam BARDZO napięty grafik, a skoro jest ta godzina, to większość zawsze zastanawia się co na obiad.
Uwielbiam Anię Starmach, więc wpadłam na pomysł przekazania wam przepisu na coś dobrego.
Minipizze z tortilli - składniki:
- 3 gotowe placki tortilli
- 50 g twardego sera żółtego
- 120 g mozzarelli
- 100 ml passaty pomidorowej
- 100 g gotowanej szynki
- 2 pieczarki
- świeży tymianek
- świeże oregano
- sól
- pieprz
Minipizze z tortilli - sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C. Passatę podgrzej, dopraw solą, pieprzem, oregano i tymiankiem, dodaj do sosu starty żółty ser. Z placków tortilli wykrój małe placuszki (użyj do tego szklanki lub otwartej puszki o ostrych brzegach). Placuszki przełóż do foremek na muffinki (placuszki powinny być większe od otworów), dociśnij je dokładnie do dna, aby zmieściło się jak najwięcej farszu. Na ciasto nałóż łyżkę sosu pomidorowego, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i mozzarellę. Jako ostatnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Pizze w foremkach na muffinki włóż do piekarnika na 15 minut. Przed podaniem wyciągnij je z foremek, choć jeśli pozostawisz je nieruszone, będą smakowały świetnie również na zimno.
To ja lecę do obowiązków, a dla was zdjęcie naszych Mnipizze z tortilli :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wyraź swoje zdanie, nikogo nie obrażając :)
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.